Styrelse: "Sydbank er IKKE gået konkurs"

Skifteretten i Kolding har begået en gevaldig brøler. Erhvervsstyrelsen er ude med en undskyldning.

Screendump af Erhvervsstyrelsens undskyldning fredag ved frokosttid. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En forkert registrering i Det centrale virksomhedsregister kan meget vel have været årsag til, at finansinteresserede danskere fredag fik formiddagskaffen galt i halsen.

Fejlen betød nemlig, at Danmarks femtestørste bank, Sydbank, pludselig var registreret som værende gået konkurs.

Nok har finanskrisen været hård ved den danske banksektor, men det ville alt andet lige have været noget af en overraskelse, hvis det havde været sandt.

Erhvervsstyrelsen har dog også hurtigt sat en meddelelse på Det centrale virksomhedsregisters hjemmeside.

"Det fremgår på CVR.dk at Sydbank A/S er gået konkurs. Det er ikke korrekt. Der er tale om en registreringsfejl hos Skifteretten i Kolding. Erhvervsstyrelsen er ved at få fjernet den forkerte registrering. Vi beklager fejlen," skriver Erhvervsstyrelsen i meddelelsen på virk.dk.

Af meddelelsen fremgår det også, at der er problemer med at tilgå visse informationer på hjemmesiden. Det fremgår dog ikke, om det har forbindelse til Sydbank-fadæsen.

Dagens brøler skyldtes specifikt noget så manuelt som en tastefejl. Til borsen.dk siger en pressemedarbejder ved Erhvervsstyrelsen, at en medarbejder kom til at taste et forkert CVR-nummer ind i systemet under sagsbehandlingen.

Fejlen vil blive rettet hurtigst muligt, siger styrelsen.