Styrelse godkender stor revisionsfusion

Fusionen mellem de to revisionsfirmaer KPMG og EY er blevet godkendt af konkurrencemyndighederne.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIk Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konkurrencestyrelsen godkender en stort anlagt fusion mellem revisionshusene KPMG og EY, fremgår det af en meddelelse fra styrelsen. Men tilladelsen slækker kraftigt på de konkurrenceklausuler, der bandt partnerne til det nye selskab.

»Vi har haft betænkeligheder ved fusionen, fordi den uden tilsagn ville fjerne et betydeligt konkurrencepres på markederne for revisionsydelser og skatterådgivning til de største virksomheder i Danmark,« udtaler direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i en pressemeddelelse.

Tilsagnet fra styrelsen indebærer blandt andet, at op til 200 medarbejdere hos KPMG Danmark og Ernst & Young - herunder medarbejdere på højeste niveau - kan frigøres fra deres kunde- og eventuelle konkurrenceklausuler, hvis de ansættes hos KPMG 2014 inden udgangen af august i år.

»Det har været afgørende for os, at det nyetablerede KPMG 2014 inden for kort tid kan opbygge en medarbejderstab, som sætter det i stand til at servicere allerede vundne kunder og deltage i kommende udbud. Dermed kan KPMG 2014 lægge et betydeligt konkurrencepres på markedet,« hedder det fra Agnete Gersing.


Sammenlægningen mellem EY og KPMG begyndte i slutningen af 2013, hvor flere partnere valgte at forlade KPMG og i stedet gå over til EY. Til at redde resterne af KPMG blev den tidligere NKT-chef Thomas Hofman-Bang valgt som ny chef. I første omgang er han lykkedes med at beholde prestigefyldte kunder som Carlsberg og A. P. Møller-Mærsk, men langt hovedparten er gået over til den nye fusion.