Styrelse giver Riskær den kolde skulder

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen nægter at give Klaus Riskær Pedersen et forhåndstilsagn, der kan hjælpe ham til at få 55 millioner kroner ud af familiefonden.

Den fængslede finansmand Klaus Riskær Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen vil ikke bruges til at lægge pres på Riskærs kreditorly, den såkaldte familiefond, som Klaus Riskær Pedersen ønsker at hive 55 millioner kroner ud af, så han kan forsøge at slippe fri af sin nuværende konkurs.

Det fremgår blandt andet af et brev fra styrelsen til den bedrageridømte finansmands advokat Søren Noringriis, som dagbladet Børsen har fået aktindsigt i.

Riskær har bedt styrelsen, der er tilsynsmyndighed med familiefonden - som hedder Fonden af 1. december 1997 - om en hjælpende hånd i sit forsøg på at komme fri af konkursen.

Konkret har Riskær bedt styrelsen om at meddele, om den mener, at en udlodning på 55 millioner kroner vil stå i klart misforhold til fondens midler og dermed være i strid med erhvervslovsfonden.

Men det vil styrelsen ikke på forhånd tage stilling til, skriver kontorchef Jytte Heje Mikkelsen fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen blandt andet i sit afslag til Klaus Riskær Pedersens advokat.