Stylepit vil rejse 50 mio. kr.

Den danske onlinebutik jagter frisk kapital og søger nu aktionærernes velsignelse forud for kapitalforhøjelse på 50 millioner kroner.

Foto: Erik Refner. Stylepit
Læs mere
Fold sammen

Det ombruste online tøjselskab Stylepit vil rejse 50 mio. kr. i en kapitalforhøjelse.

Det søger selskabets ledelse derfor at få aktionærernes godkendelse til på den ekstraordinære generalforsamling, der er planlagt til 23. juni. Emissionen er programsat til august 2015.

Stylepit venter at få mindst 35 mio. kr. i hus til emissionen via en aftale med et investorkonsortium, uden at der dog fortælles nærmere detaljer om de planer.

Rent praktisk skal aktionærerne godkende en nedskrivning af Stylepits aktiekapital for at muliggøre emissionen.

På generalforsamlingen skal der desuden vælges nye medlemmer til selskabets bestyrelse. Den består i øjeblikket kun af medstifter Christian Bjerre Kusk og tidligere IC Companys-direktør Niels Mikkelsen, efter at formand og medstifter Nicolai Kærgaard trak sig i starten af maj på grund af uenighed med den øvrige bestyrelse om selskabets strategi.

En stor del af Stylepits aktiekapital er samlet på relativt få hænder. Christian Bjerre Kusk kontrollerer 38,0 pct. af aktierne, mens et selskab ejet af Bestseller A/S ejer 24,9 pct. Også tidligere formand Nicolai Kærgaard sidder på en stor ejerandel på 24,3 pct.

Stylepit havde ved mandagens lukkekurs en børsværdi på 200 mio. kr.