Stylepit vil have N.E. Nielsen i bestyrelsen

Det bliver blandt andet et meget kendt og erfarent bestyrelsesansigt, som skal være med på at rette op på Stylepit-skuden efter en turbulent periode.

N-E. Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen

N.E. Nielsen er indstillet til tøjselskabets bestyrelse på den ekstraordinære generalforsamling tirsdag sammen med Stein Lande og Ulrik Hjorth. Kun Christian Bjerre Kusk fortsætter fra den tidligere bestyrelse, hvor blandt andet Niels Mikkelsen og medstifter Nicolai Kærgaard har sagt farvel i den seneste tid.

»Vi har i Stylepit haft mange bestyrelsessammensætninger. Det har været vanskeligt for bestyrelsen at arbejde i en helt ny branche, under hastig forandring og samtidig se på de dårlige økonomiske resultater og de deraf følgende restruktureringer«, lyder det fra bestyrelsen i forbindelse med generalforsamlingen.

»Stylepit mener, at vi har brug for en bestyrelse, der kan være med til at gennemføre den fortsatte restrukturering og den nødvendige kapitaludvidelse, og som har kompetencer inden for vores forretningsområde og samtidig har en vis kontinuitet«, fortsætter beretningen.

N.E. Nielsen har i de senere år blandt andet været kendt for sine roller i bestyrelserne for problemramte Cimber, Amagerbanken og Torm. Derudover har han lang erfaring fra advokatlivet hos Bech-Bruun og Lett.

Stein Lande er norsk og blandt andet ejer af firmaet Conseptor, mens Ulrik Hjorth er finansdirektør hos Trustpilot og tidligere direktør for Netcompany.

Trods ønsket om kontinuitet er der dog allerede lagt op til, at der skal kigges på bestyrelsen igen senere på året.

»Når kapitaludvidelsen er på plads, og vi umiddelbart efter aflægger årsregnskabet for 2014/15 og holder ordinær generalforsamling, vil Stylepit forinden tale med de store aktionærer om bestyrelsessammensætningen fremadrettet«, skriver Stylepit.

En stor del af Stylepits aktiekapital er forud for emissionen samlet på relativt få hænder. Christian Bjerre Kusk kontrollerer 38,0 pct. af aktierne, mens et selskab ejet af Bestseller A/S ejer 24,9 pct. Også Nicolai Kærgaard sidder på en stor ejerandel på 24,3 pct. De tal vil dog formentlig ændre sig kraftigt ved den kommende emission.