Stylepit-topchef: Fokus på det danske marked skal give overskud

Mandag leverede onlinetøjbutikken dets foreløbige regnskabstal og selskabet venter at komme ud af året med et skuffende underskud. Direktøren vil nu skabe overskud på hjemmebanen.

- De historiske resultater er ikke noget, vi råber højt om. Underskuddet er en kombination af nedskrivninger og historisk dårlig konkurrenceevne. Men nu ser vi fremad, siger Marc Jeilman. Fold sammen
Læs mere

Trods negative regnskabstal for 2014/15 venter Stylepit et driftsoverskud for 2015/16, og det skal skabes ved at fokusere mere på det hjemlige marked.

Det siger selskabets direktør, Marc Jeilman, i et interview med Ritzau Finans.

Mandag morgen leverede onlinetøjbutikken dets foreløbige regnskabstal, der viste, at selskabet venter at komme ud af året med et skuffende underskud på 52 mio. kr. før skat.

I maj ventede selskabet et negativt EBITDA på 28 mio. kr., men det tal blev mandag nedjusteret til et negativt EBITDA på 30 mio. kr. Selskabet kunne dog præsentere en højere omsætning end ventet, da tallene viste 364 mio. kr. sammenlignet med de 360 mio. kr., som selskabet tidligere havde estimeret.

Resultatudviklingen har været skuffende, men processen med at vende selskabets udvikling er i fuld gang, forsikrer direktør Marc Jeilman.

- De historiske resultater er ikke noget, vi råber højt om. Underskuddet er en kombination af nedskrivninger og historisk dårlig konkurrenceevne. Men nu ser vi fremad, siger Marc Jeilman.

Stylepit venter for 2015/16 en omsætning for koncernen i niveau 350 mio. kr. samt et beskedent men positivt driftsresultat på EBITDA-niveau. Det skal opnås ved blandt andet at nedprioritere ulønsomme markeder.

- Tidligere har selskabet haft en meget ekspansiv strategi, hvor man skulle udfordre markedet i 20 lande. Det, vi gør nu, er, at vi vender skuden ved blandt andet at fokusere på at være den største danske netbutik i Danmark, og vi har neddroslet vores aktiviteter udenfor hjemmemarkederne, siger Marc Jeilman.

Mandag offentliggjorde selskabet et prospekt for den kapitalrejsning, som det tidligere har varslet. Kapitalforhøjelsen bliver på op til 48,4 mio. kr., og den er foreløbig tegnet og garanteret for op til 40,8 mio. kr. med PO-MA Invest, Oresund Capital II, La Atalayas og Ejendomsselskabet Trianglen 24 som nogle af de største garantistillere.

Efter mandagens foreløbige regnskabstal reagerede aktien ved en stigning på 5 pct. for derefter at falde med 20 pct. Aktien koster mandag middag 0,34 kr.