Stylepit-stifter efter aktiesalg: Vi var ikke dygtige nok

Medstifter af Stylepit Christian Bjerre Kusk, som netop har solgt sine aktier til Anders Holch Povlsen, kunne godt have ønsket sig en lykkeligere afslutning på sin iværksætterdrøm.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For 15 år siden sad Christian Bjerre Kusk i en kælder i Jyderup sammen med sin fætter Nicolai Kærgaard og lagde grundstenen til Stylepit. I dag har han solgt sine aktier og står tilbage med en følelse af, at de to iværksættere var for dårlige til at drive forretningen.

»Vi var ikke dygtige nok,« siger Christian Bjerre Kusk, som i dag ikke har kontakt til sin fætter og tidligere forretningspartner.

I kælderen i Jyderup var drømmene store, men samarbejdet mellem Christian Bjerre Kusk og Nicolai Kærgaard var langtfra optimalt. Det viste sig hurtigt, at de to fætre ville forskellige veje, og Christian Bjerre Kusk endte med at lade Nicolai Kærgaard tage styringen med en strategi, der skulle bringe Stylepit ud på store europæiske markeder. Den vej ville Christian Bjerre Kusk ikke nødvendigvis, men han erkender i dag, at han var for svag til at sige sin fætter imod.

»Jeg ærgrer mig over, jeg ikke kæmpede for den strategi, jeg troede på,« siger han i dag med henvisning til, at han ønskede at fokusere på det skandinaviske marked.

Ser man på de rå tal, klarede Stylepit sig da også bedst på hjemlige græsgange. I efteråret 2013 kom Stylepit, som dengang hed SmartGuy, ud med et regnskab, som viste en omsætningsfremgang på næsten 30 procent. På to år var salget fra e-butikken steget fra 238 millioner kr. til 442 millioner kr. med 85 pct. af omsætningen realiseret i Norden og kun 15 pct. på øvrige markeder. Selskabet landede dengang et underskud efter skat på 26,2 millioner kr., og siden er det gået ned ad bakke, senest med en overlevelseskamp, der bød på kapitaludvidelse og endelig Anders Holch Povlsens overtagelse af selskabet.

»Vi har begået fejl både før børsnoteringen og efter børsnoteringen. Det var ærgerlige fejl, men sådan er det at drive forretning,« siger Christian Bjerre Kusk.

Anders Holch Povlsen tilbød at købe aktier til 20 øre per aktie, hvilket var en femdobling i forhold til de fire øre, aktien var værd i februar.

»Det var et pænt beløb, jeg havde mulighed for at få ind på kontoen. Jeg tror, aktierne kunne være mere værd, men der er jo også altid risiko for det modsatte,« siger Christian Bjerre Kusk og konkluderer:

»Givet det forløb, selskabet har været igennem de sidste par år, må man vel sige, at det er en lykkelig slutning. Men i det store billede kunne den måske godt have været mere lykkelig.«