Stylepit og Asos koster Bestseller-boss milliarder

Anders Holch Povlsen har tabt milliarder på sine investeringer i net-butikkerne Asos og Stylepit, som siden årsskiftet har fået barberet henholdsvis 64 procent og 62 procent af kursen.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Netbutikkerne Asos og danske Stylepit har vist sig som en af de mindre gode investeringer for Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, som over de seneste år har købt massivt op i digitale selskaber.

Ifølge Børsen har de to netbutikker fået barberet henholdsvis 64 procent og 62 procent af kursen siden årsskiftet. I runde tal har Anders Holch Povlsen på den baggrund måtte se 9 milliarder kroner forsvinde fra sin personlige aktiebeholdning i år, da han ejer over en fjerdedel af begge selskaber.

Bestseller-direktøren er en ivrig investor i selskaber med en digital profil. Udover Asos og Stylepit ejer Anders Holch Povlsen blandt andet dele af tyske Zalando og det danske e-supermarked Nemlig.com. Zalandos entre på børsen i Frankfurt i denne måned er den største tech-notering på børsen i Frankfurt siden Deutsche Telekoms børsnotering i 2000.

Både Zalando, Asos og Stylepit sælger modetøj på internettet. De såkaldte pure players, som har skabt en forretning på grundlag af en salgplatform. Tidligere på denne måned sagde Bestsellers direktør for e-commerce, Jens Christian Buhl, at disse pure players går en svær fremtid i møde.

»Pure players har været heltene i forhold til at bygge kanaler, men de får det svært nu. De helt store spillere skal nok klare sig, men de regionale spillere, der ikke har skala, de kan få det rigtig svært nu,« sagde Jens Christian Buhl til Berlingske Business.

Jens Christian Buhl pegede ikke på nogle konkrete aktører, men en af de regionale spillere i Skandinavien er danske Stylepit, som kæmper med at differentiere sig på et marked, hvor konkurrencen er skærpet, efter at de store brands selv har opgraderet med digitalt salg.

Anders Holch Povlsen er ifølge Berlingskes opgørelse Danmarks tredje rigeste og god for ca. 30 milliarder kroner. Hans investeringer i e-handel er fordelt som følger:

Zalando: 10 procent

Asos: 27,5 procent

Stylepit: 25,9 procent

Nemlig: 49 procent

MandM Direct: 100 procent

WhiteAway: 46,3 procent