Stylepit mister topchef og forbereder sig på børs-exit

Efter en begivenhedsrig generalforsamling stopper Marc Jeilman som topchef for Stylepit og afløses af Velux-direktør. Samtidig tager selskabet de første skridt mod en afnotering.

Stylepit Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kriseramte online modebutik Stylepit med Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen som hovedaktionær afbryder nu samarbejdet med topchef Marc Jeilman. Samtidig har generelforsamlingen besluttet, at søge om at selskabet bliver afnoteret.

Afløseren som ny adm. direktør bliver Sven-Eric Nilsson, der kommer fra en stilling i vinduesproducenten Velux.

»Selskabets CEO, Marc Jeilman, fratræder sin stilling efter eget ønske i forbindelse med generalforsamlingen,« skriver afgående bestyrelsesformand N.E. Nielsen i en meddelelse til fondsbørsen.

Michael Schrøder blev på en ekstraordinær generalforsamling udpeget som ny formand. Henrik Lundum er sat ind som midlertidig administrerende direktør indtil  Sven-Eric Nilsson tiltræder 1. marts 2016. Sven-Eric Nilsson har i Velux været såkaldt vice president of global e-Business.

Ændringerne kommer efter Stylepit gennem flere måneder har kæmpet for at overleve. Efter en kapitaludvidelse kom Bestseller og Anders Holch Povlsen imidlertid med et købstilbud, der var betinget af, at han kom til at sidde med mere end 50 pct. af aktierne i selskabet.

Både N. E. Nielsen og Marc Jeilman rettede senere i skarpe vendinger utilfredshed med, at købstilbuddet på 20 øre per aktie var for lavt. Siden besluttede Marc Jeilman og to bestyrelsesmedlemmer Stein Lande og Christian Bjerre Kusk alligevel at acceptere tilbuddet fra Anders Holch Povlsen.

N.E. Nielsen refererer tirsdag i en meddelelse til Fondsbørsen et brev fra en aktionærer om, at afnoteringen vil pålægge "tusindvis af mindretalsaktionærer et betydeligt økonomisk tab".

Han ønsker ikke at kommentere direkte på det, men  henviser til, at bestyrelsen tidligere har rejst spørgsmålet i en redegørelse om afnoteringen  over for aktionærerne i september.

Tirsdag besluttede generalforsamlingen at godkendte afnoteringen og bestyrelse ansøger Nasdaq om at forlade børsen.

Anders Holch Povlsen har 83,4 pct. af aktierne i Stylepit.