Stylepit-formand: Bestseller har sat os på standby

Formand i Stylepit, N.E. Nielsen lægger i sin beretning ved selskabets generalforsamling ikke skjul på, at han mener, at tilbuddet fra Bestseller-koncernen om at købe samtlige aktier i selskabet er kommet på et ubelejligt tidspunkt.

Fremtiden er usikker for netbutikken Stylepit, som måske snart er en del af Bestseller-koncernen. På billedet ses de to stiftere og fætre Christian Kusk og Nicolai Kærgaard, som ikke længere har kontrollen med selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Magtkampen mellem netbutikken Stylepit og Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen fortsætter.

Klokken 10 mandag formiddag gik den årlige generalforsamling i Stylepit igang i selskabets lokaler på Amager i København, hvor et af de vigtigste punkter på dagsordenen er det aktuelle tilbud om at købe samtlige aktier i selskabet, som Bestseller er kommet med.

Og i formand N.E. Nielsens beretning - som også er blevet sendt ud skriftligt via en børsmeddelelse - bliver der ikke lagt skjul på, at tilbuddet ikke ligefrem har vakt begejstring i bestyrelseslokalet.

»Netop som vi troede, at vi efter kapitaludvidelsen skulle have ro omkring selskabet og derigennem fuld fokus på drift, organisation og strategi for virkelig at kaste os over det marked, som vi betragter som rigtig spændende og fyldt med muligheder, kom købstilbuddet på selskabet fra Bestseller-koncernen,« siger formanden i sin beretning under tredje punkt, som omhandler købstilbuddet og fortsætter:

»Vi har udsendt en redegørelse, som vi skal efter lovgivningen, og har der redegjort for, hvorledes vi ser på købstilbuddet. Men det skal ikke være nogen hemmelighed, at denne nye situation meget nemt bringer selskabet i en venteposition, indtil selskabets ejerstruktur er afklaret.«

TV: Holch Povlsen går målrettet efter Stylepit

 

Bestseller-koncernen har budt 0,2 kroner per aktier. Om det er en god pris eller ej, afhænger i høj grad af, hvorvidt aktionærerne tror på, at Stylepit er ved at være igennem de seneste års krise med uenigheder i ejerkredsen, ledelseskrise, dyrt navneskifte og faldende salgstal.

Spørger man Besteller, har Stylepit endnu ikke gennemført en turnaorund. Men i bestyrelsen er opfattelsen en anden, fremgår det af N.E. Nielsens beretning i dag

»Hvis man skal sammenfatte driftssituationen for det forgangne år, er der kun at sige, at planen om turn-around er lykkedes, (uanset at nogen siger det modsatte). Stylepit har fået reduceret og fokuseret forretningen til noget, det har forstand på,« siger han og fortsætter senere:

»I øvrigt skal vi nok alle regne med, at turn-around er et blivende begreb i alle virksomheder fremover. Alt forandrer sig så hurtigt i denne verden, at de klassiske turn-around-elementer løbende skal anvendes.«

Formand N.E. Nielsen understreger, at tilbuddet fra Bestseller-koncernen - som efter planen løber frem til den 20. oktober - også har sat en stopper for andre vigtige tiltag i Stylepit. Det gælder eksempelvis ændringer på direktionsgangen.

»Det er klart, at med det ændrede fokus på virksomheden, vil det være interessant at udvide vores team på ledelsesniveau, således at vi er helt på forkant med, hvad der foregår på internethandelsområdet. De kompetencer skal vi have opgraderet både i virksomheden og i bestyrelsen. Denne udvidelse har vi sat i bero, indtil virksomhedens ejerstruktur er afklaret,« siger N.E. Nielsen.

Anders Holch Povlsen ejer allerede 24 procent af aktierne i Stylepit. Derudover har han indgået en kontroversiel aftale med en af stifterne Nicolai Kærgaard om at købe hans aktieandel på yderligere 24,2 procent. Den aftale har ført til en del postyr i ejerkredsen. Men dramaet blev dysset ned af formanden på mandagens generalforsamling.

»For så vidt angår forholdet til Nicolai Kærgaard har der også været mange gisninger omkring dette. Jeg kan sige, at selskabet betragter det, som det jeg tidligere har kaldt ”støj”, og vi mener, at vi også i dette forhold kan finde en fornuftig løsning, uden at selskabet er involveret heri.« sagde N.E. Nielsen.

TV: Dramaforestilling på Stylepits generalforsamling