Stylepit-bestyrelsen: Tror I på os eller på Holch Povlsen?

Bestyrelsen i den børsnoterede tøjkoncern Stylepit kommer ikke med en klar anbefaling til aktionærerne om, hvordan de skal forholde sig til det købstilbud, som modemilliardæren Anders Holch Povlsen fra Bestseller, har fremsat.

Anders Holch Povlsen, Bestseller.
Læs mere
Fold sammen

Aktionærerne i Stylepit skal tage stilling til, om de tror at den nuværende ledelse kan gøre tøj koncernen til en succes, eller om de skal sælge deres aktier til den danske modegigant, Bestseller, som i forvejen er storaktionær, men som ønsker at købe Stylepit af børsen.

Bestyrelsen for Stylepit, der har levet en tumultarisk tilværelse med en række udskiftninger i ledelse og bestyrelse og strategiplaner, skriver i sin redegørelse til aktionærerne om Bestsellers købstilbud, at de skal tage imod tilbuddet, hvis de mener, at Stylepits turn-around ikke er endeligt gennemført, og at selskabets planer for de kommende år ikke kan realiseres.

Omvendt mener bestyrelsen, at aktionærerne skal beholde deres aktier, hvis de mener, at Stylepit får succes med sine strategiplaner, og der derfor er potentiale for kursstigninger i aktien.

Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, ejer omkring 25 procent af Stylepit, og han fremsatte i august et tilbud til de øvrige aktionærer om at købe deres aktier for 20 øre pr. aktie. Tilbuddet er betinget af, at Bestseller kommer til at ejer og kontrollere mindst 50 pct. af aktierne i selskabet

Den jyske købmand ville med sit købstilbud sætte en stopper for de indbyrdes konflikter, der har præget Stylepit, senest med en planlagt kapitalrejsning, som medstifter Nicolai Kærgaard spændte ben for ved at springe fra en aftale kort før offentliggørelse af prospektet.

Stylepits bestyrelse ser begrænsede fordele ved Bestsellers købstilbud - blandt andet at aktionærerne i givet fald vil få kontanter og at de får mulighed for at sælge alle deres aktier.

Af ulemper hæfte bestyrelsen sig ved, at aktionærerne ikke vil få andel i en mulig værditilvækst i selskabet, hvis de bliver indløst af Bestseller. Endvidere påpeger bestyrelsen, at Bestseller som hovedaktionær vil kunne gennemføre væsentlige beslutninger uden mulighed for, at øvrige aktionærer kan modsætte sig.

Og så påpeger bestyrelsen, at aktionærerne er i risiko for ikke at kunne disponere over deres aktier i en periode, da Bestseller skal opnå godkendelse fra konkurrencemyndighederne i Danmark, Østrig og Ukraine, »hvilket erfaringsmæssigt kan tage tid«.

I en mail-kommentar til Stylepit-bestyrelsens anbefalinger påpeger Bestsellers finansdirektør, Lise Kaae – på vegne af Aktieselskabet af 14.10 2012, der teknisk set står for købstilbuddet – at man fortsat vurderer, at den fremsatte pris er fornuftig:

»Vi må understrege, ikke mindst efter at have læst Bestyrelsens udmelding om købstilbuddet i dag, at selskabet efter vores vurdering ikke har gennemført en turnaround endnu, og vi fastholder på denne baggrund, at vi mener, at den fremsatte købspris er god.«

Web-TV: Stylepit-direktør taler ud om dramatisk tid