Studerende skal lære om iPods og sms

It, matematik og fysik kombineres i ny studieretning på gymnasium.

Læs mere
Fold sammen
Hvordan kan en iPod lagre mange tusinder timers musik? Hvorfor kan en sms kun have 160 tegn? Og hvordan kan computeren gøre et sløret feriefoto knivskarpt?

Det er nogle af de spørgsmål, som eleverne på Favrskov Gymnasiums nye it-studieretning skal beskæftige sig med på en ny studieretning.

Den starter efter sommerferien og er tilrettelagt i tæt samarbejde med undervisere fra Ingeniørhøjskolen i Århus.

Rektor Jørgen Christiansen har store forventninger til den nye studieretning, der kombinerer fagene matematik, fysik og it.

- Studieretningen sætter bredt fokus på informationsteknologi og digital kommunikation. Det kan være lige fra den tekniske opbygning af en mobiltelefon til de matematiske modeller bag Google og andre søgemaskiner på nettet, fortæller rektor.

Sideløbende med undervisningen skal gymnasieeleverne blandt andet besøge forskellige it-virksomheder i Århus for at se på produktudvikling i praksis og høre om it-branchen.

Ingeniørhøjskolen i Århus bidrager med undervisning og laboratoriefaciliteter til gymnasieeleverne. Ingeniørdocent Peter Gorm Larsen fremhæver fordelene ved det usædvanlige samarbejde.

- Det er ingeniører, der udvikler de teknologier og apparater, som mennesker bruger i hverdagen. Derfor er det oplagt, at gymnasieeleverne trækker på Ingeniørhøjskolens viden. Samtidig har vi en række laboratorier, hvor eleverne kan eksperimentere med eksempelvis at skille en mobiltelefon ad og samle den igen, siger Peter Gorm Larsen.

En gevinst ved samarbejdet kan også være, at flere unge får øjnene op for de mange muligheder for at beskæftige sig med it efter gymnasiet.

- Hvis man er interesseret i it eller mobilteknologi, er der masser af karrieremuligheder både i Århus, resten af Danmark og i det store udland, siger Peter Gorm Larsen.