Studerende sætter viden om it i spil på Roskilde Festival

De er der næsten allesammen på Roskilde Festivalen: De gamle flippere, seniorer med lyst til rock - unge og lidt ældre med hang til musik. Ny er it-nørderne også rykket ind - og de har en mission.

Studerende fra IT-Universitetet i København udfordrer således deres digitale kompetencer på dette års Roskilde Festival. De eksperimenterer med social software, lyd og billede, så festivalgæsterne bliver underholdt og fysisk udfordret under hele festivalen.

IT-Universitetet er repræsenteret med en netcafé og ni forskellige it-projekter udviklet af omkring 60 studerende hovedsageligt fra kandidatretningen Digital design og kommunikation, oplyser IT-universitet i en pressemeddelelse.

"Blandt de studerendes projekter kan man blandt andet opleve publikums anmeldelse af koncerter via SMS, få anbefalinger af nye koncerter med Bluetooth-teknologien i sin mobiltelefon ud fra dem, man allerede har deltaget i eller prøve det interaktive skriftetoilet og meget mere.," hedder det i en pressemeddelelse.

”De studerende gør sig værdifulde erfaringer og giver samtidig sig selv og festivalgæsterne en bedre festivaloplevelse”, siger kommunikationsansvarlig Pia Svejgaard Pedersen.