Studenterportal scorer 60 mio. dollars

Er det næste populære skud på den deleøkonomisk successtamme? Portalen Student.com tilbyder at linke studerende og udlejere. Og projektet er netop blevet 60 mio. dollars rigere.

Airbnb hitter med boligudlejning. Nu melder en ny spiller sig på banen. Studenterportalen Student.com kobler udlejere og studerende, der søger bolig. De får 60 mio. dollars i kapital. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange studerende vælger at krydre deres studie med udlandsophold i et fremmed land.

Men som bekendt hænger gode studieboliger ikke på træerne, og det kræver et netværk at finde den rette bolig på ukendt grund. Dén erkendelse fik Luke Nolan til at starte det London-baserede firma Student.com, som netop nu har fået en kapitalindsprøjtning på svimlende 60 mio. dollars. Det skriver Bloomberg.com.

Og opskriften er enkel. Nye studerende kan klikke sig ind på hjemmesiden Student.com, hvor de kan finde deres kommende hjemby eller universitet. Så lister søgemaskinen en række mulige kandidater op blandt gruppen af tilmeldte udlejere. Med et enkelt, gratis klik kan studerende og udlejere finde det perfekte match.

Hvor tjenesten er gratis for studerende, betaler udlejerne en andel af lejen til Student.com. Hvor stor en andel varierer med priserne på det lokale boligmarked. Luke Nolan forklarer til Bloomberg.com, at man gør sig umage med at sikre, at udlejerne er ordentlige mennesker.

»Vi sikrer os, at udlejeren har de rette standarder og den rette etos,« siger han til Bloomberg.com.

Med en forretningsmodel, der minder om Airbnb og GoMore, lægger Student.com sig i slipstrømmen af de nye typer af virksomheder, som får succes uden at eje et egentligt produkt. Grundstenen er, at virksomhederne bygger deres virksomhed op om et uudnyttet aktiv - en ledig lejlighed, et ledigt bilsæde. Pointen er, at virksomhederne ikke ejer aktivet selv. I stedet bygger de forretningen op omkring et netværk, der forbinder køber og sælger på en ny og lettere måde.

Og der er penge i de nye forretningsmodeller. GoMore fik i januar i år et »tocifret millionbeløb« af Tiger-rigmanden Lennart Lajboschitz, mens Airbnb kunne vise en rekordstor fremgang på det danske marked i 2015.