Strømmen går af Teslas salg

Tesla Motors nedjusterer forventningerne til salget af elbiler og taber penge i første halvår.

Tesla måtte nedjustere forventningerne til salget af Model S og Model X. Her en Tesla 85D fotograferet i Californien. Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Fold sammen
Læs mere
Foto: MARIO ANZUONI

Elbilsproducenten Tesla Motors forudser, at man må træde på bremsen og kommer til at sælge færre elbiler i år end forventet. Stifteren og direktøren Elon Musk måtte i går advare om, at det er usandsynligt, at bilproducenten når sit mål om at levere 55.000 Model S og Model X-biler i år og sætter i stedet målet til mellem 50.000 og 55.000.

Det skriver avisen Financial Times.

Samtidig viste halvårsregnskabet, der kom efter børsens lukketid onsdag, at Tesla Motors tabte 184 mio. dollar i andet kvartal. Reaktionen fra investorerne var et kursfald på knap seks procent.

Det var i det hele taget en stribe dårlige nyheder, Elon Musk kunne præsentere på en telekonference i går: Salget af Model X-bilen, der allerede er meget forsinket, kan komme i gang langsommere end forventet. Det er usikkert om leverandørerne kan leve op til specifikationerne for Model X. Og Tesla forventer næste år at producere 1.600 til 1.800 biler om ugen, hvor man tidligere har talt om en kapacitet på 2.000.

Alligevel var der optimisme at spore fra Silicon Valley-milliardærens side, da han talte om Model X.

»Det er nok den sværeste bil at bygge i verden - jeg kan ikke forestille mig, hvad der ville være sværere - men det er en fantastisk vil og jeg tror, den vil vælte folk omkuld,« sagde Elon Musk ifølge Financial Times.

TV: Det kører ikke som håbet for Tesla