Strid om Cybercity-domæne afgjort

Cybercity kunne ikke skille sig af med alle de kontroversielle domæner. Før Bog.dk blev solgt, fik selskabet nemlig en klagesag på halsen. Den er nu afgjort.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Cybercity for kort tid siden valgte at sælge en bunke generiske domæner, stod køberne på spring for at sikre sig interessante domæner som Snaps.dk, Tennis.dk og ikke mindst Sex.dk og mange flere.

Det omfattende salg af domæner skyldtes en oprydning i Cybercitys aktiviteter op til sammensmeltningen og navneforandringen til Telenor. En medvirkende årsag var, at en stramning af domæneloven næste år kan gøre det besværgeligt for Telenor at opretholde tjenesten, hvor kunder kunne får email-adresser, der sluttede på for eksempel Larsen.dk i stedet for det mere kryptiske "vip.cybercity.dk".

Men selvom Cybercity fortsøgte at komme uden om eventuelle juridiske tvister, så er firmaet alligevel havnet i en. Inden domænet Bog.dk blev solgt, blev domænet nemlig trukket i Klagenævnet for Domænenavne.

Klagenævnet har netop afgjort, at Cybercity indtil videre kan beholde retten til Bog.dk.

Firmaet Lydbog.dk havde ellers krævet domænet overleveret.

Men klagenævnet har vurderet, at Cybercity og de 667 Cybercity-kunder, der dengang havde en e-mailadresse, der ender på Bog.dk, havde "en væsentlig og legitim" ret til at beholde domænet. Desuden er der tale om et generisk domæne, som er svært at kræve ejerskab over.

Men Lydbog.dk behøver ikke at opgive håbet om Bog.dk endnu.

Eftersom Telenor har besluttet at lukke muligheden for at købe specielle email-endelser, så vil Lydbog.dk om kort tid have muligheden for en ny sag.

Fra 2010 bliver der også stillet endnu større krav til, at domæner ikke købe med udleje eller videresalg for øje, som Cybercity indtil videre har gjort.

Men Telenor oplyser i dag, at man hele tiden har forsøgt at sælge domænet, og at man nu vil fortsætte med at sælge domænet, men af hensyn til forhandlingerne kan den nye ejer ikke navngives. Men køberen er næppe Lydbog.dk...

Striden om Bog.dk er blandt de seneste afgørelse i Klagenævnet for Domænenavne. Se alle afgørelser her.

Cybercity har tidligere vundet retten til at beholde Larsen.dk, og Jubii har fortsat retten til Petersen.dk.