Strid mellem TV - og filmbranchen

En strid mellem DR og TV 2 på den ene side og filmbranchen på den anden spænder ben for en ny kontrakt om TV-stationernes forpligtelser over for dansk film. Uenigheden kan tvinge kulturministeriet ind i sagen.

Den nye kontrakt, der præciserer TV 2 og DRs forpligtigelser over for dansk film skulle være trådt i kraft allerede i starten af 2007, men i øjeblikket kører branchen stadig efter gamle kontrakter, skriver Børsen.

Stridspunktet handler om udviklingen i de digitale medier. DR og TV 2 ønsker at ændre kontrakten, så den tager højde for, at danskerne nu eksempelvis bruger iPod til at se film på, mens filmbranchen ikke mener, at det kan ske inden for kontrakten.

"Overordnet er problemet, at producenterne gerne vil opretholde status quo på rettighederne, mens vi mener, at standardkontrakterne bør tilpasses nutiden," siger Merete Eckhardt, der er underdirektør i DR Medier.

Filmbranchen har derimod svært ved at se problemer. Producentforeningens formand Kim Magnusson siger til Børsen:

"Det fremgår klart af filmforliget, at der ikke må pilles ved producenternes rettigheder," siger han.

Til det siger Merete Eckhardt fra DR, at der blot står, at producenternes rolle ikke må forrykkes, og det mener TV 2 og DR heller ikke den vil blive, hvis der i kontrakten bliver taget højde for den digitale virkelighed.

Kilde: Børsen