Stresstest af danske banker offentliggøres

EU's regeringschefer har besluttet at offentliggøre resultatet af en række såkaldte stresstest af blandt andet danske banker, oplyser statsministeren.

24 millioner kroner i erstatning er Danske Bank dømt til at betale til en række norske kunder. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ville Danske Bank og Nordea overleve en endnu alvorligere økonomisk krise?

EU-landene udfører i øjeblikket en række såkaldte stresstest af større europæiske banker, for at få svar på den slags spørgsmål. Nu har de 27 stats- og regeringsledere på et topmøde besluttet at offentliggøre resultaterne sidst i juli.

- Det er ikke nyt at lave stresstest. Det nye er, at resultaterne, bestået eller ikke bestået, nu offentliggøres, siger Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde i Bruxelles.

Det skal skabe en gennemsigtighed, som kan berolige udenlandske finansfolk, der går rundt med nervøse trækninger over den europæiske situation.

- Det, vi har oplevet har oplevet de seneste uger i Spanien, er et nervøst internationalt finansielt marked, der grundlæggende tester Europa. Det er derfor meget vigtigt, at den test hviler på viden og ikke på en fornemmelse af, at tingene er værre, end de ser ud, siger Lars Løkke Rasmussen om baggrunden for at offentliggøre resultaterne.

Ifølge statsministeren drejer det sig om, at Danske Bank og Nordea - der ikke er dansk, men opererer i Danmark - er med i den gruppe af større banker, der er blevet stresstestet.

Deres resultater offentliggøres "i sidste halvdel af juli" samtidig med resultaterne fra de øvrige europæiske banker.

/ritzau/