Strejker giver fortsat SAS problemer tirsdag

Mandag og tirsdag vil flypassagerer, der skal rejse med SAS stadig være berørt af kabinestrejken, der sluttede mandag. SAS forventer stort set normalt trafikprogram fra onsdag.

Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten alle danske kabinemedarbejdere har meldt sig klar til tjeneste i SAS efter de seneste dages strejke, hvilket betyder, at flydriften bliver normal i løbet af ugen.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Mandag vil være påvirket af aflysninger og forsinkelser, og i løbet af tirsdag kommer der mindre justeringer og mindre uregelmæssigheder, oplyser selskabet. Først onsdag forventer SAS stort set normalt trafikprogram.

»SAS er kendt for at være pålidelige og punktlige, og det skal vi nu rette op på og give vores kunder den høje kvalitet, de forventer fra SAS,« siger koncerndirektør i SAS Flemming Jensen i pressemeddelelsen.

Selskabet beklager samtidig over for de berørte passagerer, som ufrivilligt har været trukket ind i konflikten.

Kabinepersonalet strejkede fra fredag til mandag, fordi de frygter at få ringere vilkår, når 147 ansatte skal flyttes over SAS datterselskab Cimber.

SAS oplyser i meddelelsen, at de er klar til at drøfte eventuelle uoverensstemmelser på et møde med kabinepersonalets fagforening, CAU, når trafikken igen er normaliseret.