Strejkende Coop-lagerfolk skal gå i arbejde igen

De medarbejdere, der har nedlagt arbejdet på tre af Coops lagre, har fået besked på at genoptage arbejdet.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Der er udsigt til, at den strejke, som har ramt Coops lagre i Albertslund, Hasselager og Odense, snart stopper.

I hvert fald har de ansatte efter et fællesmøde fået besked på at genoptage deres arbejde efter den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

- De er blevet bedt om at normalisere arbejdet igen, så det næste hold møder ind som normalt, siger John Bondebjerg, der er forhandlingssekretær i 3F's transportgruppe.

Nedlæggelsen har medført uregelmæssigheder i leveringen af varer til nogle af Coops 1200 butikker landet over og skyldes en protest over ledelsens ageren.

- To af tillidsmændene - en i Albertslund og én i Hasselager - har fået påtaler, fordi ledelsen mener, at de ikke passer deres arbejde godt nok.

- Men kollegerne er af den klare opfattelse, at det udelukkende skyldes deres faglige arbejde, og derfor har de følt behov for at markere deres utilfredshed, siger John Bondebjerg.

Han understreger dog, at det ikke er den måde, som man ifølge de indbyrdes aftaler mellem arbejdsgiverne og arbejdstagerne løser den slags problemer på.

Derfor har 3F også påbudt de ansatte at gå på arbejde igen.

/ritzau/