Strejke skaber togkaos i Tyskland

Niende strejke siden september skaber store gener, og der er ingen slutdato.

Foto: BODO MARKS. Der var tomt på hovedbanegården i Hamburg onsdag morgen, hvor den tyske togstrejke blev udvidet til også at ramme passagertog. Rigtigt mange tog kører derfor ikke. Foto: Bodo Marks, EPA/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Den tyske togstrejke udvides onsdag, så den også rammer passagertrafikken.

Togførerne i det statsejede Deutsche Bahn nedlagde tirsdag arbejdet, hvilket betød, at godstrafikken gik i stå. Fra onsdag morgen klokken 02 er også passagertog ramt. Deutsche Bahn forventer, at mellem 40 og helt op til 85 procent af alle lokaltog samt to af tre langdistancetog herefter ikke vil køre.

Togførernes fagforening, GDL, kræver bedre løn og bedre arbejdsforhold. De har ikke fortalt, hvor længe strejken vil vare, men siger blot, at de vil melde ud 48 timer, før den afsluttes.

Niende gang siden september

Strejken er den niende siden september 2014. En syv dage lang strejke tidligere på måneden var den hidtil længste i Deutsche Bahns historie.

5,5 millioner mennesker rejser hver dag med togene i Tyskland, og en femtedel af al fragt - svarende til 620.000 tons om dagen - transporteres med jernbanen.

Analytikere anslår over for nyhedsbureauet Reuters, at strejken kan komme til at koste 100 millioner euro om dagen.

Deutsche Bahn har 200.000 ansatte og har tilbudt en lønstigning på 4,7 procent samt en engangsbetaling på 1.000 euro men har samtidig nægtet fagforeningen GDL tilladelse til at forhandle for andre medarbejdere.