Strejke fortsætter hos Carlsberg

Fagforeningsstriden blandt de ansatte på bryggeriets afdeling i Fredericia fortsætter på ubestemt tid.

Strejken giver en reel risiko for, at bryggeriet vil løbe tør for øl og diverse læskedrikke inden for meget kort tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

De 130 tapperimedarbejdere, der siden onsdag i sidste uge har nedlagt arbejdet i protest mod en nyansat, fortsætter deres strejke på ubestemt tid. Tapperimedarbejderne er nemlig utilfredse med, at den nyansatte ikke er medlem af 3F, som alle de andre på stedet. Det fortæller kommunikationsdirektør i Carlsberg Jens Bekke, som frygter, at strejken kan blive langvarig.

»Vi bliver nu nødt til at kigge på andre muligheder, for vores kunder bliver holdt som gidsler i konflikten,« siger den bekymrede kommunikationsdirektør.

Den forlængede strejke blandt de ansatte på bryggeriets afdeling i Fredericia betyder, at produktionen af Coca-Cola og andre læskedrikke fortsat vil ligge stille. Det giver en reel risiko for, at bryggeriet vil løbe tør for øl og diverse læskedrikke inden for meget kort tid.

»Vi producerer ikke alle produkter hver dag, så nogle ting har vi ikke et så stort lager af, og forbrugerne kan godt komme til at opleve, at der vil være udsolgt af enkelte ting i et par dage,« siger Jens Bekke.

»Og jo længere tid der går, jo mere kritisk bliver det,« tilføjer han.

Ledelsen på Carlsberg blander sig ikke i medarbejdernes faglige tilhørsforhold, og derfor er det svært at få løst situationen, vurderer Jens Bekke.