Strandet Amager-virksomhed slipper fri af problembank

Scan Global Logistics er ikke længere kunde hos Finansiel Stabilitet. Samtidig har logistikvirksomhedens hovedaktionær skudt 100 mio. kr. i selskabet.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af de efterladte problemkunder fra Amagerbanken har fundet ny bankforbindelse.

Scan Global Logistics, der har en omsætning på mere end 2 milliarder kroner, er fremover kunde i Jyske Bank.

Virksomheden var ellers blandt de ca. 200 kunder, som blev fanget i det nye selskab Amagerbanken af 2011 under Finansiel Stabilitet efter Amagerbankens kollaps på grund af indviklede eller dårlige engagementer. De ukomplicerede kunder blev overtaget af BankNordik med virkning fra 1. juli.

Men nu er der én mindre i skraldespandsselskabets portefølje.
"Det er noget, vi er meget glade for. Med Jyske Bank har vi fået en bankforbindelse, hvor man kan få sin finansiering på plads til nogle markedskonforme priser, og det giver ro at have baglandet på plads," siger Ole Sørensen, adm. direktør i Scan Global Logistics.Scan Global Logistics har fået en række kindheste de senere år herunder et katastroferesultat for to år siden.
"Medio 2009 kom vi ud med minus 61 millioner kroner på driften, og så stod vi pludselig med en hel stribe grunde til at gøre noget anderledes. Siden har vi været igennem en ret omfattende turn around-proces, og det her er den endegyldige afslutning på den rejse," siger Ole Sørensen, som kunne fremlægge et positivt driftsresultat på 48 mio. kr. i 2010-regnskabet. Selskabets hovedaktionær, kapitalfonden Odin Equity Partners, har valgt at skyde 100 mio. kr. ind i Scan Global Logistics.Pengene er øremærket til udenlandsk vækst. Virksomheden er allerede stor i Norden og Asien, men en del af pengene skal bruges til at styrke den position.

"Det er 100 millioner kroner, der er 100 pct. dedikeret til vækst, så er det vanskeligt ikke at være en glad mand," siger Ole Sørensen.

INFOshop: Her er bankerne værd at kaste penge efter