Straf til SAS i Danmark revideres

Planerne om at ændre produktionen af ruterne fra København til Oslo og Stockholm er ændret, efter den positive tilkendegivelse fra de danske fagforeninger.

De blev dog understreget kraftigt på mødet af såvel koncernchef Mats Jansson, vicekoncernchef John Dueholm og fagforeningersrepræsentanterne, at den meddelelse ikke har noget med brevet fra fagforeningerne at gøre.

- Vi har fremsendt dette brev i en positiv ånd og uden betingelser, sagde fagets repræsentanter.

Produktionen til Stockholm bliver som hidtil 50/50 mellem Sverige og Danmark, og den samme fordeling kommer til at gælde mellem København og Oslo, hvor den i dag produceres 100 pct. i København.

Der var tidligere planer om at flytte det meste af produktion fra København som følge af de mange danske strejker fort at sikre stabilitet til glæde for kunderne. Brevet karakteriseres som første skridt mod fuld stabilitet i SAS til glæde for kunderne, sagde koncernchef Mats Jansson.

- Som jeg tidligere har sagt, tror jeg først, at fuld stabilitet opnås i SAS om et par år, men det er et stort historisk skridt på vejen mod målet om det, sagde han på et pressemøde, hvor planen blev fremlagt.

RB-Børsen