Straarup: Rentemarginalen skal op

Danske Bank har allerede skruet på renterne, så indtægterne stiger. Men der skal skrues mere, og det bliver især erhvervskunderne, som kommer til at bøde.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank presser især sine erhvervskunder på renten. Udlånsrenten stiger, mens indlånsrenten falder, så den såkaldte rentemarginal udvides.

Sådan har det været under hele finanskrisen, og står det til bankens ordførende direktør, Peter Straarup, skal marginalen endnu længere ud, så banken kan tjene endnu flere penge af den vej.

"Rentemarginalen skal udvides yderligere. Den er indsnævret i de seneste år, og nu skal den så udvides lidt igen," siger Peter Straarup.

Det bliver især erhvervskunderne, som kommer til at mærke de stigende udlånsrenter. Peter Straarup henviser dog til, at det også er dem, som primært påføre banken tab i øjeblikket.

"For private dansker kommer der ikke til at ske det store, men for erhvervskunderne er rentemarginalen udvidet, og den skal endnu længere ud. Det er nødvendigt for at dække de tab, de kommer til at give os," siger Peter Straarup.