Straarup: Rentekrig - hvor?

Rentekrigen eksisterer ikke hos Danske Bank. Så kort lyder reaktionen fra Danske Banks topchef på den aggressive fremfærd fra især den britiske bank Northern Rock.

"Der er ingen krig. Vi traf blot beslutningen om at lancere et simpelt produkt med en høj indlånsrente. Der er muligt, at der er andre, der har brugt mange annoncekroner og som har fået nogle penge ind. Men der er ingen, der kommer i nærheden af det indskud på 25 mia. kr., som vi fik rejst gennem vores to højrentekonti. Men vi fører ikke krig. Vi tilbyder blot kunderne ordentlige produkter," sagde Danske Banks topchef, Peter Straarup, på et pressemøde torsdag.

Han oplyste efterfølgende, at han glæder sig over den massive interesse, der har været fra bankkundernes side omkring det nye gebyrfrie produkt 24/7. Flere end 50.000 bankkunder har taget det nye produkt til sig, hvilket naturligvis koster banken en del gebyrindtægter. Men det får ikke topchefen til at ligge søvnløs om natten.

"Nej, for i takt med, at kunderne i højere grad selv klarer de almindelige bankforretninger såsom eksempelvis overførsel af penge mellem konti, så mindsker vi også andre omkostninger. Så det er kun glædeligt," sagde Peter Straarup.

Det betyder samtidig, at der vil ske et skift i behovet for bankansatte, der dog ikke skal bekymre sig om store fyringsrunder, beroliger Straarup.

"Det er klart, at det, der hedder almindelige bankforretninger, ikke vil kræve nært så mange medarbejdere som i dag, men til gengæld så er rådgivning det, som kunderne vil komme til banken efter," sagde Peter Straarup.

I øvrigt oplyste bankdirektøren, at den massive reklamekampagne henover sommeren sammen med det nye 24/7-produkt har medført en lille tilgang af nye kunder.
(RB-Børsen)