Straarup frygter flere bankkrak

Langt fra alle banker vil overleve nedturen, mener ordførende direktør i Danske Bank Peter Straarup.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Ordførende direktør for Danske Bank Peter Straarup regner ikke med, at alle banker vil komme helskindede gennem den økonomiske krise. Det sagde han torsdag i et indlæg under en konference for virksomhedsledere i Finlands hovedstad, Helsinki.

På den internationale konference skal virksomhedsledere og politikere i tre dage diskutere, hvordan Europa skal klare sig igennem finanskrisen. Blandt deltagerne var ledere fra Intel, General Electric og Ericsson.

Straarup påpegede på et pressemøde i forbindelse med konferencen, at følgerne af recessionen vil kunne mærkes i mange år fremover.

"Recessionen er den værste siden depressionen i 1930'erne. De kraftige stimulerende foranstaltninger fra centralbankernes og regeringernes side kan desuden få farlige konsekvenser, som vi vil skulle trækkes med langt ind i fremtiden," sagde Straarup i Helsinki.

Craig Barret, der for nylig gik på pension som administrerende direktør for den datatekniske gigant Intel, mener derimod, at krisen vil blive kortvarig. Han håber, at de vestlige lande vil satse mere på fremtiden.

"Europa og USA burde i langt højere grad satse på uddannelse, udvikling og miljø. Særligt USA satser for meget på at redde nogle få job på kort sigt. USA overvurderer krisen og undervurderer fremtiden," sagde han.

/ritzau/FNB