Straarup erkender fejl i Baggersag

Direktør Peter Straarup erkender, at Danske Bank var advaret mod svindleren Stein Bagger, inden banken blev snydt for hundreder af millioner kroner.

Danmarks største bank var blevet advaret mod Stein Bagger, siger topchefen nu. Foto: Mikkel Møller Jørgensen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Danske Bank blev advaret om storsvindleren Stein Bagger, men oplysningerne nåede ikke frem til den rigtige person i tide, erkender bankens topchef, Peter Straarup nu.

- Det er jo altid let at pege fingre af, at den information ikke blev brugt, og det kan vi kun beklage. Vi burde ikke have været långiver i IT Factory, siger Peter Straarup til Danmarks Radio.

Danske Bank tabte over 350 millioner kroner på Stein Bagger, som er idømt syv års fængsel. Klare advarsler om, at Stein Bagger ikke var til at stole på, kom til banken allerede i 2003, da han gik konkurs med det gamle IT Factory. Han forblev imidlertid kunde i banken.

Danske Bank har nu lagt sine procedurer om og understreget over for de ansatte, at der skal være vitterlighedsvidner, når kunder skriver under, skriver dr.dk.

- Vi har lært af vores fejl, ellers skulle vi ikke drive vores forretning. Blandt andet at software ikke skal leases, og at vi skal stille nogle flere spørgsmål, siger Danske Banks ordførende direktør til Danmarks Radio.

/ritzau/