Storytel lægger millioner for People's Press

Mange flere lyd- og e-bøger er på vej til de danske Storytel/Mofibo-kunder efter opkøbet af Danmarks fjerdestørste forlag.

Mofibo-bagmand Morten Strunge (øverst til venstre) køber nu forlaget People's Press, som Jakob Kvist (til højre) har gjort landskendt, for at udvide sortimentet af lyd- og e-bøger med masser af populære forfattere. Fotos: Scanpix og Mofibo. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

E-bogs- og lydbogstjenesten Storytel/Mofibo køber det danske forlag People's Press for at udvide sit sortiment af gode læse- og lyttetitler.

Svenske Storytel, som i juni 2016 købte danske Mofibo, overtager Danmarks fjerdestørste forlag, som fortsætter under nye vinger. Købsprisen er på 75 millioner danske kroner.

Alle 35 medarbejdere med de to stiftere, Jan Degner og Jakob Kvist, fortsætter, ligesom People's Press som forlag fortsætter selvstændigt. People's Press, der er 15 år gammelt, står bag en lang række meget omtalte bogudgivelser i Danmark, heriblandt tidligere PET-chef Jakob Scharfs erindringsbog »Syv år for PET«, og udgiver populære forfattere som Sara Blædel, Mari Jungstedt, Camilla Läckberg, Fredrik Backman, Inger Wolf og Jane Aamund.

Kæmpe boglager skal bruges digitalt

»Det interessante for os er de ekstremt mange synergier, fordi vi også ejer Sveriges næststørste forlag, Norstedts. Der er masser af synergier ved indkøb af rettigheder, produktion og trykning. People's Press har et ret stort bagkatalog på 1.200 titler med sindssygt stærke forfattere, blandt andet inden for krimigenren, som vi kan digitalisere og lave lydbøger af og dermed øge mængden af materialer godt,« forklarer Morten Strunge, kommerciel direktør i Storytel og oprindelig stifter af Mofibo samt af teleselskaberne Plenti og det opkøbte Onfone, til Berlingske.

Han medgiver, at det er en høj pris.

»Men så længe begge parter er tilfredse... En af vores styrker hos Storytel/Mofibo er, at vi har slutkunden og en direkte relation, fordi kunden læser og lytter i vores app. Her får vi et rigtigt spændende indhold, som kan forlænge levetiden på vores abonnenter, når vi kan udnytte den viden og de data, som vi har om læserne via Mofibo og Storytel,« siger Morten Strunge.

Intet hastværk

Han forventer, at handlen, som blev skrevet under i går, kan være på plads inden for en måneds tid.

»People's Press er en sund og veldrevet forretning med et solidt overskud. Derfor har vi intet hastværk. Nu skal vi lære hinanden at kende og finde samarbejdsfladerne,« siger Morten Strunge, som sammen med den svenske koncernledelse nu træder ind i bestyrelsen for People's Press.

Opkøbet sker på skyldfri basis og omfatter ikke musikdelen af People's Press.

People's Press omsatte sidste år for omkring 100 millioner kroner med et resultat før skat på omkring 8,1 millioner kroner.

Storytel og Mofibo vil flytte ind hos People's Press i lokalerne i København.

Selskabet ejer foruden Norstedts også forlagene Massolit, Kontentan, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms samt Norstedts Kartor i Sverige samt lydbogsforlagene Storyside i Sverige og Rubinstein Audio i Holland.