Stort rejseselskab renser ud i toppen

Uenighed om strategien koster jobbet for adm. direktør Stefan Vilner og to andre chefer i Kuoni Danmark, der blandt andet består af Apollo Danmark og Falk Lauritsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre topfolk på bare én uge.

Kuoni Danmark, der dækker over rejseselskaberne Apollo Danmark, Krone Golf Tours og Falk Lauritsen, har efter uenigheder sagt farvel til tre topfolk.

31. august var det adm. direktør i Falk Lauritsen, Søren Buchbjerg, der røg. I fredags var det så adm. direktør for hele Kuoni Danmark Stefan Vilner og marketingdirektør Dorthe Rømer, der nu går ud af døren for sidste gang, skriver nyhedsbrevet Check-in.

Efter sin fratrædelse fortalte Søren Buchbjerg, at Kuoni og hans veje skiltes efter strategiske uenigheder. Stefan Vilner bekræfter uenighederne.

"Det er den langt mest ansvarlige løsning, at det er 'kaptajnen', der fratræder i en sådan situation, da det på sigt ikke er holdbart med en sådan uenighed. Når man så kan blive enige om at skilles i al mindelighed, så er det jo fint," siger Stefan Vilner til Check-in.

Mats Dahlquist, der er driftsdirektør i Kuoni Nordic, er mere ordknap om stridighederne i sine udtalelser.

"Vi vil gerne takke Stefan for den indsats, han har gjort for Kuoni, Apollo Danmark og Falk Lauritisen. Stefen har været med til at videreudvikle den danske forretning i løbet af sin tid i virksomheden. Vi ønsker ham alt godt i det fremtidige virke udenfor Kuoni," siger han ifølge Check-in.

Stefan Vilner har været adm. direktør i Kuoni Danmark siden august sidste år, hvor han kom fra en stilling som kommerciel direktør i Cimber Sterling.

Kuoni Danmark henter samtidig Niels Grosen som ny fungerende direktør. Han har en fortid hos blandt andet Europæiske Rejseforsikring og Tjæreborg Rejser.