Stort opkøb løfter Rambøll tættere på nyt væksteventyr

Med købet af den amerikanske konsulentvirksomhed Environ har Rambøll skabt en solid platform til yderligere vækst i Nordamerika.

Rambølls koncernchef, Jens-Peter Saul, fortæller medarbejderne om opkøbet af Environ. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største rådgivningsvirksomhed, Rambøll, har købt Environ, en af verdens største virksomheder inden for miljørådgivning, og har dermed skabt en solid platform til at vokse yderligere globalt.

Rambøll har et erklæret mål om at hente 40-45 procent af omsætningen uden for det nordiske marked, og i jagten på global vækst er samarbejdet med Environ et yderst vigtigt træk.

Derfor er Rambølls kocernchef i form af Jens-Peter Saul også en ganske tilfreds mand. Han kalder opkøbet af Environ »det største i Rambølls historie,« og topchefen ser den amerikanske virksomhed som en ideel partner i jagten på yderligere vækst.

»Vi ønskede at transformere virksomheden og være en stærkere og mere afbalanceret virksomhed i forhold til vores internationale portefølje, internationale tilstedeværelse og internationale kundegrundlag,« siger Jens-Peter Saul og tilføjer, at en partner i Nordamerika lå øverst på ønskesedlen, da Rambøll for to et halvt år siden fremlagde den ambitiøse strategi.

Med Environ indtræder Rambøll i den globale elite for miljørådgivning. Virksomheden styrkes med 1.500 nye medarbejdere i 21 lande og kommer altså et stort skridt nærmere en global tilstedeværelse.

»Hvis du har en stærk tilstedeværelse, kan du bedre agere i markedet og tage andre virksomheder om bord, samtidig med at du vokser organisk,« siger Jens-Peter Saul og fortsætter:

Hvis vi gerne vil være ledende inden for miljø, skal vi ses som leder på det marked. Med det her opkøb hopper vi direkte ind i den position.«

Som en af verdens førende miljørådgivervirksomheder arbejder Environ primært for private kunder som multinationale selskaber, advokatfirmaer og finansielle virksomheder. Environ er kendt for sin forskningsbaserede tilgang til komplekse miljø- og sundhedsrisici inden for særligt site solutions, luftkvalitet, due diligence, sundhedsforskning, miljøvurderinger og vand.

Mens Rambølls omsætning ligger på omkring 8 milliarder, kommer Environ til at bidrage med omkring 2 milliarder kroner. Til sammenligning ligger Danmarks næststørste konsulentvirksomhed på cirka 5,3 milliarder kroner i omsætning.

»Vi er vokset 45 procent, siden vi lancerede vores strategi, så jeg vil sige, vi er meget godt på vej,« siger Jens-Peter Saul.

Environs administrerende direktør bliver en del af Rambølls direktion, mens den amerikanske koncerns driftschef i samarbejde med en dansk leder skal forme det nye ledelseshold for den globale miljødivision.