Stort kurspotentiale i NKTs nye struktur

Topchefen måtte vige pladsen efter år med dårlig aktieudvikling.

Foto: MORTEN JUHL. Regnskabet fra NKT i sidste uge var alt i alt et udmærket regnskab, som viste, at NKT er på rette vej, men heller ikke mere.
Læs mere
Fold sammen

Regnskabet fra NKT i sidste uge var alt i alt et udmærket regnskab, som viste, at NKT er på rette vej, men heller ikke mere. Selskabet betragter heller ikke selv situationen som tilstrækkeligt positiv til at opjustere forventningerne til 2013. Det skriver Aktieugebrevet.

Alligevel gik investorerne til fadet og sendte NKTs aktiekurs op med 10 pct. i løbet af de første 15 minutter efter børsens åbning.

Forklaringen herpå ser ugebrevet i NKTs meddelelse om en ændring i koncernens ledelsesstruktur, hvor administrerende direktør Thomas Hofman-Bang blandt andet måtte sige farvel.

»I den nye ledelsesstruktur ligger en væsentlig del af forklaringen på NKTs kraftige kursstigning, da Hofman-Bang har måttet lægge navn til de seneste års problemer i NKT. Problemer, som har gjort aktien til en meget dårlig investering med et afkast på kun 7,4 pct. de seneste fire år i et marked, som i samme periode er steget med 66,8 pct,« skriver ugebrevet.

En sådan udvikling trækker alvorlige veksler på troværdigheden - uanset om det er rimeligt eller ej - og derfor vil en ledelsesudskiftning have en psykologisk betydning for investorernes tillid til NKT's fremtidige udvikling.

To af NKT's internationale konkurrenter, Tennant og Nexans, handler til P/E'er på henholdsvis 20,4 og 28,0, men NKT handles til godt 16.

»NKT handles altså med en rabat, som formentlig kan tilskrives den usikkerhed om fremtiden, som de seneste års dårlige nyheder fra NKT har skabt,« vurderer ugebrevet.

Med omstruktureringen i ledelsen fjerner NKT en af forhindringerne for et mere positivt syn på fremtiden hos investorerne.

»I første omgang ser vi kurs 330 som et realistisk mål for NKT,« konkluderer ugebrevet.

NKT-aktien lukkede fredag i 250 kr.