Stort Facebook-salg på vej

Sælgerne, som omfatter de oprindelige investorer og Facebook-ansatte, har måttet sætte prisen ned.

Nervøsiteten vokser for, at Facebooks vækst ikke kan holde trit med markedsværdien. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det hidtil største salg af aktier i det sociale netværk Facebook er undervejs.

En gruppe Facebook-aktionærer forsøger at sælge aktier for en milliard dollars (5,1 milliarder kroner). Handelen tages som udtryk for voksende bekymring blandt de oprindelige aktionærer og ansatte, som frygter, at Facebooks vækst ikke kan holde trit med dets markedsværdi. Salget vil nemlig værdisætte firmaet til mere end 70 milliarder dollars, anslår flere analytikere over for nyhedsbureauet Reuters.

Sælgerne har sænket prisen efter tidligere at have forsøgt sig med et niveau, der ville gøre Facebook 90 milliarder dollars værd - og dermed mere end medievirksomhederne Time Warner og Rupert Murdochs News Corp. tilsammen.

Børsnotering ventes i 2012

Aktiesalget, som også flere Facebook-ansatte er med i, afventer godkendelse fra Facebooks topledelse med topchef og stifter Mark Zuckerberg og økonomidirektør David Ebersman, siger kilderne.

Det er ventet, at Facebook vil forsøge at blive børsnoteret i 2012.

Facebook har fået kapitalindsprøjtninger for 500 millioner dollars fra blandt andre Goldman Sachs Group og det russiske Digital Sky Technologies.

Facebook er skabt i 2004 og er i dag verdens største sociale netværk med flere end 500 millioner oprettede brugere. I de første ni måneder af 2010 havde Facebook en nettoindtægt på 355 millioner dollars ud af en omsætning på 1,2 milliarder dollars.