Stort dansk modeselskab forbedrer bundlinjen

Det danske modeselskab IC Group viser fremgang på bundlinjen i første kvartal af regnskabsåret 2015/2016. Fremgangen er drevet af en god periode for mærket By Malene Birger.

Modeselskabet IC Group viser fremgang på bundlinjen og fastholder forventingerne til helåret. Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal af regnskabsåret 2015/2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Administrerende direktør for modeselskabet IC Group er kommet godt fra start i regnskabsperioden 2015/2016. De første tre måneder af det forskudte regnskabsår viser fremgang på resultat af primær drift, som steg med 15,6 procent til 163 millioner kroner, hvilket var drevet af koncernens premium-brands.

Med andre ord går det fremad for kerneforretningen i IC Group, og forventningerne til regnskabsåret fastholdes. Konkret forventer IC Group en omsætningsvækst i størrelsesordenen 4 procent.

Koncernens nettoomsætning i første kvartal af 2015/16 var 843 millioner kroner, hvilket svarer til en vækst på 1,8 procent.

Det er særligt By Malene Birger, der har vist fremgang i perioden med en stigning på 7,2 procent på nettoomsætningen. Dermed lå salget af By Malene Birger i perioden på 104 millioner kroner, primært drevet af vækst i Norden.

Tiger of Sweden øgede nettoomsætningen med 3 procent til 277 millioner kroner.

Knap så godt var salget af Peak Performance, som realiserede en nettoomsætning på 343 millioner kroner i regnskabsårets første tre måneder. Det svarer til en tilbagegang på 2,8 procent.

Mads Ryder kom til IC Group for at skære virksomheden til, og det har han gjort de seneste år med frasalg af brands og afskedigelser af medarbejdere. Kerneforretningen består af de tre premium-brands By Malene Birger, Tiger of Sweden og Peak Performance, og det er dem, IC Group og Mads Ryder satser benhårdt på.

Koncernens ikke-kerneforretning består af de billigere mærker Saint Tropez og Designers Remix. Mads Ryder lægger ikke skjul på, at han gerne ser de to mærker solgt fra, men han har endnu ikke formået at finde en køber.