Stort dansk biotekselskab øger forvent­nin­gerne til 2022

Kort tid før offentliggørelsen af sit halvårsresultat skruer biotekselskabet Genmab op for sine forventninger til både omsætning og indtjening.

Genmab er blandt de få danske biotekselskaber fra omkring årtusindeskiftet, for hvem det er lykkedes at få et produkt på markedet – og få succes med det. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joost Melis/pr
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Genmab har haft et godt første halvår af 2022 og hæver derfor nu sine forventninger til året som helhed.

Det oplyser biotekselskabet mandag aften i en meddelelse.

Selskabet venter nu en omsætning i 2022 på mellem 12 og 13 milliarder kroner mod tidligere ventet 11 til 12 milliarder kroner.

Også driftsoverskuddet ventes at blive større og lande på mellem 3,8 milliarder og 5,4 milliarder kroner. Tidligere lød forventningen på et overskud på mellem 3,2 milliarder og 4,8 milliarder kroner.

De opjusterede forventninger skyldes ifølge Genmab især en fortsat kraftig vækst i salget af kræftmidlet Darzalex. Men også den stærke amerikanske dollar har en positiv effekt.

Genmabs omsætning består primært af royalties fra salget af Darzalex, som medicinalselskabet Janssen Biotech har de globale rettigheder til.

Genmab er blandt de få danske biotekselskaber fra omkring årtusindeskiftet, for hvem det er lykkedes at få et produkt på markedet og få succes med det.

Genmab offentliggør sit halvårsresultat på onsdag.