Stort butikscenter holder krisen stangen

Bruuns Galleri fastholder besøgstal, og omsætningen i butikkerne i shoppingcentret midt i Aarhus går samlet frem.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bruuns Galleri klos op ad den befærdede Aarhus Banegård er ikke lige så hårdt ramt af krisen som andre dele af detailhandlen.

Sidste år fastholdt shoppingcentret, der er drevet af Steen & Strøm, sit besøgstal fra 2011 på godt 11 millioner gæster. De lagde samtidig flere penge i de omkring 100 butikker. Samlet var omsætningen i Bruuns Galleri på 1,2 milliarder kroner. Lidt over 200 millioner kroner mere end i 2011.

"Årets total viser også, at vi er lykkedes med at øge gennemsnitskøbet, hvilket i sig selv har været en målsætning. Der var en række dystre forudsigelser ved indgangen til 2012, og senest har revisionsfirmaet Deloitte lavet en analyse af 542 tøjbutikker i Danmark. Den viser, at halvdelen kører med underskud, og hver tredje er i umiddelbar konkursfare, så set i det lys må vi konkludere, at 2012 har været et fornuftigt år i Bruuns Galleri,” siger centerchef Claus Brændgaard i en pressemeddelelse.

Bruuns Galleri står over for en udvidelse på 10.000 kvadratmeter. Den sløjfede lukkelov giver også udsigt til et godt 2013.

”I 2013 forventer vi fremgang i både omsætning og kundebesøg i kraft af vores øgede åbningstider, hvor der blandt andet er åbent hver søndag. Desuden er der nye butikker på vej ind, så shoppingoplevelsen dermed udvides for vores kunder,” siger Claus Brændgaard i pressemeddelelsen.