Storsvindler undgår fængsel

Wall Street-svindleren Bernard Madoff fuskede for op mod 50 milliarder dollars. Nu slipper han i første omgang for fængsel, men må blive i husarrest (Opdateret 20.13).

Foto: Hiroko Masuike/ Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Såvidt ingen fængsel, men til gengæld strengere regler for den husarrest, som Wall Street-storsvindleren Bernard Madoff sidder i. Det skriver CNNMoney.com.

Madoff undgår varetægtsfængsling ved at betale 10 millioner dollar i kaution. Til gengæld må han blive i husarrest - og nu er reglerne strammet.

Mandag besluttede en dommer i New York at skærpe husarresten og sikre sig, at alle værdier i Madoffs hjem ikke forsvinder. Et sikkerhedsfirma er blevet ansat til at tjekke hjemmet hver anden uge, ligesom al udgående post bliver gennemgået.

"Afgørelsen taler for sig selv og vi vil følge dommerens beslutning," siger Madoffs forsvarsadvokat, Ira Lee Sorkin, ifølge CNNMoney.com.

I starten af december sidste år blev Madoff pågrebet og anholdt af FBI, der sigtede ham for at have svindlet for godt 50 milliarder dollars. Det viste sig at Madoff, der ellers blev betragtet som lidt af et mirakel inden for investeringsverdenen, absolut ikke var en mand, man skulle overlade sine sparepenge til.

Sønnerne afslørede ham
I årevis havde velhavende investorer sat milliarder i Madoffs selskab, og til gengæld fik de udbetalt årlige afkast, der lå langt over hvad konkurrenterne kunne tilbyde.

Men reelt set var der ikke noget investeringsafkast. Udbetalingerne var hentet i indskud fra nye investorer, og da finanskrisen begyndte at kradse trak det tæppet væk under Madoff. Investorerne ville gerne have udbetalt deres indskud, for at dække de tab de oplevede på aktiemarkedet, og Madoff måtte krybe til korset.

Han betroede sine sønner, at pengene ikke fandtes, men lovede at finde en løsning. Sønnerne så dog stort på faderens løfter. De meldte ham til myndighederne, og dermed blev der sat en stopper for Bernard Madoffs tilværelse som Wall Street-magnat.