Storspekulant tror på dansk realkredit

Selv om der er vigende tiltro til dansk realkredit fra kreditvurderingsinstituttet Moody's, er der masser af amerikanske investorer, der gerne vil aftage obligationerne, fastslår topchef for George Soros' Absalon-projekt.

George Soros - her fotograferet ved World Economic Forum i Davos i januar, mener ikke det er noget problem, at finde aftagere af danske realkreditobligationer, selvom kreditvurderingsbureauet Moody's tvivler på dem. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN HARTMANN
"Du køber danske realkreditobligationer, hvis du ønsker ingen risiko og masser af likviditet," siger Alan Boyce, der står i spidsen for George Soros' Absalon-projekt til Bloomberg.

Han mener ikke, at de danske realkreditinstitutioner skal være bekymrede for afsætningsmulighederne, selv om kreditvurderingsbureauet Moody's ad flere omgange har sænket ratingen af dansk realkredit.

"Det bliver let at finde nye købere til danske realkreditobligationer i USA. Der er masser af investorer, der vil forstå præcis, at danske obligationer virker præcis som i USA," siger Alan Boyce.

Med en formue på 14,5 milliarder dollar er George Soros ifølge Forbes liste verdens 46. rigeste mand.

Han har tjent størstedelen af pengene på massiv valutaspekulation og var en af hovedmændene i den gruppe af spekulanter, der væltede det britiske pund 16. september 1992 - dagen har fået tilnavnet Den Sorte Onsdag.

Fredag i sidste uge var der smæk til dansk realkredit, da Moody's sænkede Nykredits rating fra A1 til A2 på baggrund af bekymring over den langsigtede indtjening.

Samtidig sænkede Moody's BRFkredits rating Aa2 fra Aa1 og DLRkredit blev DLRKredits til Baa1 fra A3.

Datterselskabet Nykredit Bank fik også en over nakken med en nedgradering til A2 fra A1. Moody's fastholder de negative udsigter for alle tre realkreditinstitutter.

Sidst i juni opsagde Realkredit Danmark samarbejdet med Moody's efter kreditvurderingsinstituttets krav om, at Realkredit Danmark skulle stille 32,5 milliarder kr. i yderligere sikkerhed for at fastholde den daværende AAA-ratning.

Både Nykredit og BRFkredit har igangsat processer, der skal trimme selskaberne for at sikre en bedre rating. Blandt andet splittes låneforretningerne op i forskellige kapitalcentre, så fast- og variabelt forrentede lån rates hver for sig.INFOshop: Sådan får din virksomhed frisk kapital