Storsalg af mini-PCer i Europa

Mini-PCerne leverer solid vækst i det europæiske PC-salg, hvor Asus er suset ind på top fem-listen og har slået Toshiba.

De er små, de er lette, og de er billigere, de nye mini-PCer (her Asus' Eee-PC). Og det sælger. Fold sammen
Læs mere
Mini-PCerne sælger ikke alene godt i Danmark. De trækker også en pæn del af væksten i det europæiske PC-salg. Her har pioneren Asus slået Toshiba på få måneder.

Det fremgår af opgørelsen af PC-salget i tredje kvartal fra analysehuset Gartner. Alt i alt blev der solgt 80,6 millioner PCer mellem juli og september. Det er 15 procent flere end for et år siden.

»Mini-PC-segmentet oplevede stærk vækst, anført af robust vækst i Europa, Mellemøsten og Afrika,« siger Mika Kitagawa, ledende Gartner-analytiker for PC-markedet.

Svært at afgøre

I USA udgør mini-PCerne omkring fem procent af markedet for bærbare computere, hvor analysehuset IDCs tal for Danmark tyder på, at det her er omkring ti procent.

Det er dog endnu for tidligt at afgøre, om mini-PCernes fremkomst har øget markedet, eller om det betyder, at folk fravælger traditionelle bærbare og bruger pengene på mini-PCer i stedet.

Hewlett-Packard er fortsat verdens førende PC-fabrikant og står for næsten en ud af hver fem solgte computere på verdensplan. Markedsandelen er helt præcis 18,4 procent, en beskeden fremgang på 0,1 procent i forhold til for et år siden. Nummer to er også fortsat Dell med en andel på 13,6 procent. Nummer tre er taiwanesiske Acer med 12,5 procent, nummer fire kinesiske Lenovo (der købte IBMs PC-afdeling) med 7,3 procent, og nummer fem er japanske Toshiba, der har 4,6 procent af verdensmarkedet.

Acer og Asus suser frem

Både Asus og Acer har takket være deres mini-PCer oplevet markant vækst. I Europa har Asus således slået Toshiba. Størst i Europa er Acer (20,6 procent markedsandel), efterfulgt af Hewlett-Packard (18,7 procent), Dell (9,3 procent), Asus (7,5 procent) og Toshiba (5,5 procent).

Asus har fordoblet sin markedsandel, mens Acer er gået fire procent frem.

LÆS MERE