Stormagasin skærer tusindvis af arbejdspladser efter elendig julehandel

Julehandlen er ikke gået helt så godt for den amerikanske varehuskæde Macy's, og det går ud over flere tusind arbejdspladser.

Foto: SCOTT OLSON

Den amerikanske stormagasinkæmpe Macy's har ikke været helt så sød sidste år, i stedet for guld fik de kul i julestrømpen.

Julehandlen er den mest afgørende periode for hele detailhandlen, men desværre for Macy's har den periode ikke været særligt god. Onsdag annoncerede Macy's, at de vil fjerne mere end 10.000 arbejdspladser som et led i en større plan om at reducere omkostninger og lukning af 100 butikker. Det skriver New York Times.

Macy's er USA's største varehuskæde. Og dens salg er faldet med 2,1 pct. i november og december sammenlignet med samme periode i 2015. Virksomhedens bestyrelsesformand og adm. direktør Terry J. Lundgren var dog ikke helt så overrasket over nedgangen i salget, selv om han havde forventet et større salg. Yderligere påpeger han, at salgsnedgangen ikke kun er et problem for Macy's, men for hele detailhandlen. Forbrugere opsøger i højere grad billigere kæder, og de vil hellere shoppe derhjemme i sofaen end at gå i de fysiske butikker.

Planen for at reducere omkostningerne er blevet meddelt løbende sidste år. I januar 2016 annoncerede Macy's, at man vil fjerne omkring 4.500 arbejdspladser i en større omstrukturering, og i august annoncerede de, at de ville lukke 100 butikker. I alt har de 730 butikker.

Med alle disse besparelser har virksomheden regnet sig frem til, at de vil spare omkring 550 mio. dollar om året. Nogle af pengene er planlagt til at udvide den digitale forretning.