Storinvestor: Pyha, vi slap ud i tide

Mens nogle storinvestorer bander over den katastrofale udvikling i børsdebutanten OW Bunker, som vakler på randen af konkurs, ånder andre lettede op, fordi de nåede at få solgt aktierne inden børspausen i onsdags.

OW Bunkers hovedkontor i Nørresundby Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere investorer glæder sig nu over, at de slap ud af børskatastrofen OW Bunker, inden selskabet gik i børspause onsdag og nu er i rekonstruktion.

En af dem er Danske Capital, der dog havde tålmodighed med oliehandelsselskabet helt frem til kvartalsregnskabet 23. oktober. Men herfra smed kapitalforvalteren aktierne i frustration over ledelsen.

"Vi ejer ikke længere aktier i OW Bunker. Vi solgte alle aktier efter kvartalsregnskabet. Vi følte ikke, at der var sammenhæng mellem det, som ledelsen havde sagt ved børsintroduktionen, og det den sagde efterfølgende om den helt grundlæggende forretningsmodel og den måde de afdækkede olieprisen på," siger Jesper Poll, der er chefporteføljemanager i Danske Capital.

Selv om aktien på det tidspunkt var faldet over 40 procent i forhold til introduktionskursen i marts, er investoren glad for bare at være kommet ud af selskabet. For går selskabet konkurs, som der nu er risko for, er aktierne nul kroner værd.

"Vi er, med det der nu er sket, tilfredse med, at vi kom ud af aktien, mens tid var. Udviklingen siden er meget overraskende," siger Jesper Poll.

Berlingske Business erfarer ligeledes, at en anden stor investor, nemlig Nordea Investment Management (NIM), solgte ud i tide. NIM solgte den største del allerede inden den første nedjustering og resten efterfølgende og har dermed også undgået det værste tab på vegne af sine kunder.

Som tidligere beskrevet i Berlingske Business solgte en tredje storinvestor, SEB Wealth Management, også alle sine aktier her i efteråret. Det skete lige efter den første nedjustering 7. oktober.

Andre storinvestorer som ATP og PFA valgte at blive. Store investorer overvejer nu, om de vil tage retslige skridt rettet mod bankerne bag noteringen, bestyrelsen i OW Bunker eller kapitalfonden Altor, som ejede OW Bunker, inden noteringen i marts.