Storinvestor: Markant nedjustering hjælper ny Novo-boss

Det er en stor skuffelse, at Novo Nordisk nedjusterer langsigtede vækstmål, siger Kim Korgård Nielsen, der er porteføljeforvalter i Carnegie Asset Management.

Kim Korgård Nielsen, der er porteføljeforvalter i Carnegie Asset Management vurderer, at timingen i nedjusteringen skal ses i sammenhæng med, at Lars Fruergaard Jørgensen tager over som topchef efter Lars Rebien Sørensen 1. januar 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en choknedjustering fra Novo Nordisk og endnu et gigantisk kursdyk er selvsagt ikke noget, investorerne er vilde med.

»Det er en skuffelse for alle, at Novo nedjusterer sine målsætninger for de næste fem år,« siger Kim Korgård Nielsen, der er porteføljeforvalter i Carnegie Asset Management, hvor han investerer i danske aktier.

Han vurderer, at timingen i nedjusteringen skal ses i sammenhæng med, at Lars Fruergaard Jørgensen tager over som topchef efter Lars Rebien Sørensen 1. januar 2017.

»Man altid gætte på, hvorfor de gør det. Nu kommer der en ny topchef til, og så kan man godt forestille sig, at sådan en nedjustering også er for at gøre rent bord inden han sætter sig for bordenden,« siger Kim Korgård og fortsætter:

»Det er blevet hårdere for Novo Nordisk i USA, og havde man ikke nedjusteret nu, var der en risiko for, at man skulle gøre det senere. Så er det bedre at gøre det nu. Men vi ved jo ikke, om det er sådan, det hænger sammen,« siger Kim Korsgård.

Novo-ledelsen offentliggjorde i februar et nyt langsigtet mål om, at den primære driftsindtjening skulle vokse 10 pct. om året. I dag - bare ni måneder senere - føler topledelsen sig nødsaget til at halvere det mål til en vækst på fem pct. om året.

Er det her bare en ny virkelighed for et Novo Nordisk, der tidligere har fremstået usårlige?

»Betingelserne har ændret sig for Novo Nordisk specielt på det amerikanske marked i forhold til, hvordan tingene var for fem år siden. Der er en skærpet konkurrence på priserne i USA generelt. Det slår hårdt igennem, når man er vant til at hæve priserne år efter år, og nu skal man til at sænke priserne. Det er en hård omgang og giver en helt anden dynamik,« siger Kim Korsgård.