Storinvestor dropper ny bydel i Valby

Hoffmann Ejendomme og den amerikanske kapitalfond Carlyle bakker ud af aftale om at udvikle Grønttorvet til et nyt kæmpe boligområde i Valby. (Opdateret 11.23)

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
I området mellem Toftegårds Plads og Folehaven i Valby, kun ganske få kilometer uden for København Centrum, hænger et milliardstort boligprojekt i en tynd tråd efter et konsortium er bakket ud af en betinget salgsaftale.

Det er det gamle Grønttorvet, på størrelse med 23 fodboldbaner, der efter planen skulle danne rammen om en helt ny bydel i København under navnet Christiansberg. Her skulle opføres boliger til 2000 familier.

Men CVM Development, der består af Hoffmann Ejendomme og kapitalfonden Carlyle Group, har trukket sig fra projektet. I en pressemeddelelse, udsendt af Grønttorvet, lyder forklaringen, at den globale økonomiske krise, det usikre boligmarked og trafikstyrelsens planer om at reservere en del af området til sporudvidelse, har fået konsortiet til at trække stikket.

Derfor har Grønttorvet overtaget alle rettighederne til udviklingsarbejdet for Christiansberg. Grønttorvet vil forsøge at finde en ny køber, der kan færdiggøre lokalplanen, så den er i overensstemmelse med visionerne for området, som er ridset op i Kommuneplan 09.

"Vi vil forsøge at sælge grunden så hurtigt som muligt. Den er allerede sat til salg igen," siger Torben Flinch, der er direktør for Grønttorvet København A/S, der er 100% privat ejet af et andelsbaseret holdingselskab med 155 medlemmer.

Men det er vel ikke det bedste tidspunkt at sælge sådan en stor grund på, boligmarkedet er vel under et vist pres?

"Vi mener, at vi står med en meget attraktiv grund, som nu også indeholder en lokalplan. Jeg tror, man skal se sådan på det, at ganske vist er investorerne bakket ud af aftalen, men det var jo en aftale lavet på et tidspunkt, da boligmarkedet var på toppen. Overordnet set tror jeg fortsat, at de syntes projektet er interessant, men de vilkår, der var en del af aftalen, mente de ikke var kommercielt attraktive," siger Torben Flinch.

Så Carlyle og Hoffmann er fortsat interesserede?

"Det skal du spørge dem selv om".

Prisen for grunden var i den oprindelige betingede salgsaftale på minimum 1 mia. kr.