Storentreprenøren Bøje Nielsens gods solgt med kæmpe rabat

Godset Fodbygaard ved Næstved, som en gang var ejet af den tidligere storentreprenør Bøje Nielsen, er solgt for omkring 70 mio. kr.

Den tidligere storentreprenør Bøje Nielsen døde i 2007 Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Fodbygaard Gods ved Næstved, der engang var ejet af den nu afdøde tidligere byggematador Bøje Nielsen, er blevet solgt. Godset blev sidste sommer sat til salg for 90 mio. kr., men det er nu solgt af ejendomsmægler Erling Bøndergaard fra Landbrugsmæglerne med en klækkelig rabat på 20 mio. kr., skriver Sjællandske Medier.

Hovedbygningen er fra 1940'erne og i engelsk stil. Klaus Jønsson købte Fodbygaard Gods for 34 år siden af Bøje Nielsens konkursbo. Godset er på godt 250 hektar, heraf er 225 landbrugsjord og resten er skov og naturområder. Det er en familie, der flytter ind på godset, men køberens navn er ikke offentliggjort. Sælgeren solgte Fodbygaard Gods for at trappe ned.

I maj 1962 grundlagde Bøje Nielsen sit firma Danske Fabrikshaller, der byggede haller til fabrikker i hele Danmark. Han anvendte begrebet totalentreprise om denne byggemetode, som han opfandt i 1960'erne. I 1970 stiftede Bøje Nielsen og Axel Juhl-Jørgensen Dansk Totalentreprise, som i 1970'erne fik succes ved at realisere store byggerier.

I slutningen af 1970erne udbrød der en magtkamp mellem Bøje Nielsen og Axel Juhl-Jørgensen, og i starten af 1980erne overtog Juhl-Jørgensen overtog sin partners andel i Dansk Totalentreprise. Kort tid efter blev Bøje Nielsen erklæret konkurs.

Den ene skandale efter den anden skandale fulgte, og han var godt stof i pressen. Bøje Nielsen kom ofte i konflikt med loven, og i den periode mistede han overblikket over sine værdier. Godset Fodbygaard, hvor han sammen med nogle af samfundets spidser levede livet, blev solgt på tvangsauktion.

Efter de mange år, hvor kuratorerne, advokaterne, arbejdede med konkursboet, viste det sig, at Bøje Nielsen havde ret i sine udtalelser om, at han kunne svare enhver sit. I 1992 var alt gjort op, og der blev efter skat 50 mio. kr. tilbage til Bøje Nielsen.