Storentreprenør er træt af at miste ordrer

NCC tager nu konsekvensen af ikke at kunne lande de helt store projekter i Danmark og forsøger med ny vækststrategi og organisations-ændringer.

NCC Danmark omsatte for 6,6 mia. kroner i 2014, og NCC Koncern omsatte for 45,4 mia. kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng

Den svenske stor entreprenør NCC er træt af at miste ordre til udenlandske entreprenørkoncerner, skriver Børsen.

En ny vækststrategi og ændringer i organisationen er midlerne, som skal ruste NCC til at vinde flere projekter.

»Vi har måttet konstatere i Danmark, at vi ikke har styrken til at gå ind og bygge et hospital som ekspempelvis supersygehuset i Hillerød til 4 mia. kroner. Men det har NCC kunnet gøre i Sverige, hvor koncernens byggerivirksomhed er meget større end i Danmark. Det tager vi konsekvensen af og ændrer organisation og strategi,« siger adm. direktør for NCC Construction, Klaus Kaae.

NCC's fire datterselskaber i Finland, Norge, Sverige og Danmark skal smeltes sammen i et selskab, som skal deles i to. NCC Building - en bygge og renoveringsdel ledet af Klaus Kaae og en anlægsvirksomhed, der skal hedde NCC Infrastructure. I stedet for at være delt op i fire landeområder, skal de nye selskaber arbejde på tværs af de nordiske lande i en enhed.

Når virksomheden går fra at være landebaseret til samlet nordisk, skal forretningsområderne også indsnævres fra syv til fem. Udover Building og Infrastructure bliver NCC Road til NCC Industri, og NCC House og NCC Property Development forbliver uændrede.

NCC håber på, at koncernen ved at samle kompetencer fra hele Norden i en samlet enhed kan blive mere attraktive i bygherrernes øjne.