Store TV-skærme solgte i september

Svenskerne har købt langt mere elektronik, end de gjorde sidste år, og fladskærmene trækker godt op.

De store - og stadig tyndere - fladskærme er populære og sælger godt. Her en af sydkoreanske LGs OLED-TV. Arkivfoto: Steve Marcus, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STEVE MARCUS

Svenskerne vil have større fladskærme, og det trak septembersalget af elektronik op.

Der blev sammenlagt solgt for syv procent mere elektronik i september i år, end der gjorde for et år siden, viser brancheorganisationen Elektronikbranschens månedlige opgørelse.

Salget af store TV-skærme voksede med hele 13 procent, men også mængden af spillekonsoller - som Sonys Playstation, Nintendos Switch og Microsofts Xbox - er gået en del frem. Tilmed er der solgt flere tavle-PCer og almindelige PCer.

Tilbagegang i Danmark

Ser man på årets første ni måneder ligger elektroniksalget i Sverige derfor nu fem procent højere end for et år siden, oplyser Elektronikbranschen.

I Danmark er de nyeste opgørelser foretaget ved udgangen af juni. Da kunne analysefirmaet GfK, som måler det faktiske salg i butikkerne, rapportere om en samlet tilbagegang i salget på 4,5 procent. Stadig var der dog i Danmark i år blevet omsat for 13,2 milliarder kroner elektronik.

GfKs opgørelse gælder alle former for elektronik - fra de mindste dimser og dingenoter med strøm på, over køleskabe og vaskemaskiner til servere og telekommunikationsudstyr. Den største gruppe - næsten en tredjedel - udgør telekommunikation (som også tæller alle solgte mobiltelefoner), fulgt af IT-udstyr, som ikke ligger langt derunder, og med større husholdningsapparater og hvidevarer som netop køleskabe, vaskemaskiner og tørretumblere på en solid tredjeplads.