Store spørgsmålstegn ved schweizisk Hesalight-kontrakt

Endnu en bombe kan vise sig at ligge skjult i regnskaberne hos det konkurstruede selskab Hesalight. Insidere sår således tvivl om ægtheden af en stor kontrakt med Starbucks i Schweiz, der stod værdisat til 186 mio. kr, men nærmere var omkring 5,2 mio. værd.

Hesalight. Fold sammen
Læs mere

Det skriver Børsen.

Erhvervsstyrelsen valgte i foråret at tjekke lampeproducenten Hesalights regnskaber for andet halvår 2014 og bad i den forbindelse om at se tre kontrakter. Den største af disse var ifølge svaret fra Hesalight en kontrakt med kaffegiganten Starbucks i Schweiz til en værdi af 186 mio. kr.

Swissledprojects var involveret i kontrakten som agent og bekræfter over for Børsen, at det var det, der skabte kontakten mellem Starbucks og Hesalight.

Mauro da Rold, der er medstifter og finansdirektør for Swissledprojects, har dog et lidt andet billede af størrelsen på kontrakten.

»Det er meget langt fra den virkelige kontrakt. Vi taler om 50 til 60 salgssteder i Schweiz og Østrig, og hvis du går ind i en Starbucks, kan du se, at det er umuligt at betale så højt et beløb for lys alene,« siger Mauro da Rold til Børsen og vurderer, at kontrakten var omkring 700.000 euro værd (5,2 mio. kr., red).

Hesalight har ikke ønsket at udtale sig om, hvorvidt selskabet skulle have en anden kontrakt med Starbucks end den omtalte. Dette er derfor uvist.

Dog nævner revisionshuset EY ikke Starbucks blandt Hesalights største kunder i en fortrolig rapport, som Børsen er i besiddelse af.