Store selskaber giver en hånd til de små

Omkring 40 underdirektører og andre på samme ledelsesniveau fra nogle af landets største virksomheder står nu klar til at hjælpe små vækstvirksomheder med for eksempel en tørn i bestyrelsen.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er resultatet af et pilotprojekt hos Erhvervs- og Byggestyrelsen.

I alt 13 virksomheder med giganter som Novo Nordisk, TDC og Grundfos i spidsen er gået med i projektet. De næste to år vil de stille nogle af deres egne førende ledelsespersoner til rådighed som enten mentorer eller i egentligt bestyrelsesarbejde. Der er typisk tale om personer fra næstøverste led i ledelsen af de store selskaber.

- Mange små virksomheder har et stærkt behov for professionelle personer, de kan sparre med. Derfor glæder det mig, at de indbudte store virksomheder har taget så positivt mod vores idé, siger vicedirektør Anders Hoffmann, Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Næste skridt bliver at finde omkring 30 vækstvirksomheder, der kan "aftage" eksperterne fra de store spillere. De første partnerskaber ventes klar i forbindelse med årets iværksætterkampagne i uge 46. Projektet styrker de små virksomheder inden for områder som ledelse, strategi og netværk.

De store virksomheder kan få glæde af projektet ved at få styrket kompetencerne hos deres ledende medarbejdere samt få ny viden om det marked, som den mindre virksomhed er aktiv på.

- Vi vil gerne tage medansvar for at skabe vækst i den store underskov af små og mellemstore virksomheder. Det kan vi gøre ved at bidrage med kompetencer på områder, som de ikke selv har, siger koncernchef Henrik Poulsen, TDC.

Televirksomheden har sat tre personer ind i projektet. Topscorer er kabelvirksomheden NKT, der stiller ni af de ledende personer til rådighed.

/ritzau/