Store prisstigninger på rejseforsikringer på vej

Tryg lægger op til kraftige prisforhøjelser på rejseforsikringer, efter at overgangen til nye regler for det offentliges dækning har vist sig at føre til langt større erstatningskrav end ventet hos forsikringsselskabet.

Foto: Bax Lindhardt

Tryg havde ellers tilpasset sit rejseforsikringsprodukt for at kompensere for ændringerne i det offentliges dækning, der trådte i kraft fra 1. august 2014 - men det har langt fra været nok, erkender selskabet nu.

- På det tidspunkt blev prisen på produktet hævet lidt, men det står nu klart, at niveauerne for erstatningskrav er højere end ventet, og Tryg vil derfor tilpasse priser for at opnå acceptabel indtjening på det produkt, oplyser Tryg i forbindelse med sit regnskab for tredje kvartal.

Tidligere betalte den offentlige sygesikring langt flere af de udgifter, der var forbundet med danskernes uheld og sygdomme i udlandet, mens kun en mindre del landede på bordet hos forsikringsselskaberne.


- Nu er vi i et nyt regime, hvor samfundet betaler meget mindre og forsikringsselskaberne meget mere. Det har basalt set ændret skellet i forhold til ansvar mellem samfundet og forsikring, og at skaderne er større end ventet, tror jeg vil være en udfordring for forsikringssektoren generelt. Jeg tror, at forsikringsselskaberne vil bruge forskellige strategier i forhold til timing, prisforhøjelser osv., men det er basalt set en udfordring og en ny rolle, som dækker hele markedet, sagde Trygs administrerende direktør, Morten Hübbe, på en telekonference fredag efter regnskabsoffentliggørelsen.

Også på forsikring af ejendomme er der også prisjusteringer på vej.


- Her taler vi om mindre gradvise prisjusteringer, som sikrer, at vi her håndterer den lidt højere inflation i et gradvist tempo og ikke gennem store prisstigninger, sagde Morten Hübbe.