Store investorer vil skyde penge i store batterier

Flere store investorer retter blikket mod mulighederne for lagring af energi i kæmpebatterier. Investeringerne kan blive et vendepunkt for udviklingen af vedvarende energi.

En af de store udfordringer for fremtidens energi bliver at lagre den. Måske er kæmpebatterier løsningen på problemet. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLOS BARRIA

Flere tunge investorer har øjnene rettet mod markedet for store batterier.

Det skriver Bloomberg.

Kæmpebatterierne har længe været en del af både miljøforkæmpernes og fortalerne for vedvarende energis drømme, men med udsigten til investeringerne rykker batteridrømmene tættere på virkeligheden.

Gruppen af potentielle investorerer tæller Investec Plc, Mitsubishi UFJ, Financial Group Inc. og Prudential Financial Inc.

De store batterier kan være løsningen på et af de helt store udfordringer for vedvarende energi - det ustabile niveau af energi, som vind- og solenergi producerer. Batterierne gør det nemlig muligt at lagre energien.

Omkostningerne ved batteridreven energi er faldet med 40 procent siden 2014, og mulighederne for at lagre energien i batteriet er også blevet væsentligt bedre. Tidligere var oplagringskontrakterne sjældent længere end tre år, men i dag kan de løbe op til ti år, så investorerne er sikret et mere stabilt afkast over en længere periode.

Til sammen er det faktorer, der er med til at give investorerne en tro på, at batterierne kan være en del af fremtidens vedvarende energi. Desuden er antallet af projekter med lagring af energi steget på verdensplan, og det bredere udvalg tiltrækker også flere potentielle investorer.

Der er dog stadig et stykke vej til en verden, der er batteridreven: på trods af et fald i omkostningerne er det stadig en dyr energiform, der har været problemer med brande og de flestes landes love er ikke tilpasset batterier som energikilde.